Konvansiyonel farmakolojik testlerde allerjik etkinliği gösterilmiş iki uçucu yağ; Çay ağacı ve Niauli özellikle allerji semptomlarının giderilmesinde oldukça etkilidir.

Çay Ağacı (Melaleuca  alternifolia ): 

Myrtaceae ailesindendir. İsminin çay ağacı olması Kaptan Cook’a dayanmaktadır.  Yeni Zelanda’nın keşfi sırasında gemideki tayfalar yaprakları kaynatıp çay yerine kullanmışlardır, sonrasında bu çayın iyileştirici ve temizleyici etkisini keşfetmişlerdir.

Çay ağacı birinci dünya savaşına kadar çok fazla bilinmiyordu. Birinci dünya savaşı sırasında Avustralyalı bilim adamı Dr.A.R Penfold  çay ağacının , standart  antibakteriyel  olarak  kullanılan fenol’den 12 kat daha güçlü olduğunu keşfetmiştir.   Çay ağacının antiviral, antibakteriyel ve antiseptik etkilerinin yanında bağışıklık sistemini de aktive etme özelliği bulunmaktadır.  Çay ağacı buharı; burun kanallarını temizler ve burun kanallarının ve mukozasının rahatlamasını sağlar, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır. Çay ağacı uçucu yağı kesinlikle yutulmamalı veya içilmemelidir.

Roman Papatyası (Chamaemeleum nobile):

Asteraceae ailesindendir. Bu uçucu yağ kamazulen ve sesquiterpen laktonlar içermektedir. Kırpapatyası içerisindeki sesqiterpenler sayesinde histamine salgılanımını azaltarak enflamasyonu yavaşlatır.

Uzun bir tarihçeye sahip etkili ve güvenilir bir bitkidir.  Kaşıntılı, enflamayonlu ,  irrite olmuş  bahar alerjilerinde her yaşta kullanılabilecek bir uçucu yağdır.

Niaouli (Melaleuca viridiflora):

Myrtaceae ailesindendir.  Konsantrasyonu arttırmada, zihini temizlemede etkilidir.  Güçlü bir antibakteriyel ve antiseptiktir.  İçeriğindeki 1-8 cineol, limonen ve pinen sayesinde solunum yollarında rahatlama sağlar.  Başarısında etkilidir. İmmun sistemini güçlendirir.

Çam (Pinus Sivestris):

Pinaceae ailesinin bir üyesidir.  Antiseptik etkisi iyi bilinen ve solunum sistemi üzerine etkili bir bitkidir. Çam uçucu yağı burun pasajını açmada hızlı ve etkili bir yağdır. Fransız kitaplarında kortizon benzeri özellikleri nedeni ile iyi bir dekonjestan olarak tanımlanmaktadır.

Etkili bir kullanım için sarı çam uçucu yağını sabit bir yağda seyreltip topikal olarak böbreklere masaj yaparak sürmek alerji eğilimini azaltır.  (Kurt Schnaubelt, PH. D The healing İntelligence of Essential oils)

Defne (Laurus nobilis):

Lauraceae ailesinden olan defne bitkisi yüzyıllardan beri yaprakları çorba ve yemeklerde tat vermek için kullanılmakta olan asil bir bitki olup, yağı allerjik reaksiyonları yatıştırmak için kullanılır. Geleneksel olarak sağlıkta hazımsızlık, enfeksiyon ile savaşma ve romatizmal ağrılarda kullanılmıştır. Yeni modern aromaterapi de ise eklem ve adele ağrılarında karışımlara eklenmesi, ağrıların azaltmada faydalı olduğundan kullanılmaktadır.

Defne yağı içeriğinde bulunan 1,8 cineol den dolayı solunum problemelerinde antienflamatuvar etki ile rahatlama sağlayan güçlü bir uçucu yağdır. Yanlız içeriğinde bulunan metileugenol den dolayı düşük oranlarda seyreltilerek kullanılmalıdır.  Hamile ve çocuklar yüksek cineol içeriğinden dolayı buharını solumamalıdır.

Ökaliptus (Eucalyptus globulus):

Myrtace ailesindendirç Avustralya aborjinleri tarafından enfeksiyon ve ateşte kullanılmıştır. Daha sonra Fransız Herbalist De Labillardiere tarafından inhale edildiğinde sıtma ateşini düşürdüğü bulunmuştur.

Ökaliptus uçucu yağı cineol bakımından zengindir.

Cineol içerikli yağlar influenza ve soğuk algınlıklarında etkilidirler.   Ökaliptus uçucu yağı, sinus tıkanıklığında mukusun dışarı çıkmasını sağlar.