SUSAM YAĞI

SUSAM YAĞI

ÖZELLİKLERİ:

             Latince adı: Sesamum indicum

              Familya: Pedaliaceae

  • Susam yağı; E vitamini, B6 vitamini, omega 6 ve 9, sesamol ve sesomolin gibi antioksidanlar içerir.
  • İçerdiği E vitamini ile yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur.
  • Yara ve yanık tedavilerinde iyileşmeyi hızlandırır.
  • UV ışınlarına karşı  içindeki antioksidanlar ile koruma sağlar.
  • İçerdiği E vitamini sayesinde saçlara canlılık verir,  saç uzamasına ve nem dengesini sağlamaya yardımcı olur.
  • Antibakteriyel, antifungal, antienflamatuvar etkileriyle cilt hastalıklarına yardımcı olur.
  • Çok iyi bir masaj bazıdır. Cildi sıkılaştırır, toksinlerden arındırır ve cilde yumuşak elastik görünüm kazandırır.
  • Antifungal etkisiyle özellikle ayak ve el mantarında muhteşem bir çözümdür.

  İÇERİĞİNDEKİ BİLEŞENLER:

  • Oleik asit:............................... % 43.18
  • Linoleik asit: ...........................% 40.53
  • Palmitik asit:.......................... % 9.89
  • Stearik asit:............................. % 5.2
  •  Linolenik asit:.........................% 0.34
  • Araşidik asit:............................% 0.53

 

 


SUSAM YAĞI

Referanslar:

  • Selvarajan K, Narasimhulu CA, Bapputty R, Parthasarathy S. Anti-inflammatory and antioxidant activities of the nonlipid (aqueous) components of sesame oil: potential use in atherosclerosis. J Med Food. 2015 Apr;18(4):393-402. doi: 10.1089/jmf.2014.0139. Epub 2015 Feb 18. PMID: 25692333; PMCID: PMC4390211.

  • Khorrami S, Daneshmandi S, Mosayeb G. Sesame seeds essential oil and Sesamol modulate the pro-inflammatory function of macrophages and dendritic cells and promote Th2 response. Med J Islam Repub Iran. 2018 Oct 10;32:98. doi: 10.14196/mjiri.32.98. PMID: 30788333; PMCID: PMC6377006

  • Takemoto D, Yasutake Y, Tomimori N, Ono Y, Shibata H, Hayashi J. Sesame Lignans and Vitamin E Supplementation Improve Subjective Statuses and Anti-Oxidative Capacity in Healthy Humans With Feelings of Daily Fatigue. Glob J Health Sci. 2015 Mar 25;7(6):1-10. doi: 10.5539/gjhs.v7n6p1. PMID: 26153159; PMCID: PMC4803842.