Pastil İçerik:
Karadut:
Karadutun içeriğinde bazı organik asitler, antosiyaninler, flavonoitler bulunmaktadır. Meyveleri yüksek antioksidan etkiye sahiptir.
Ağız, boğaz ve dilin iltihaplı hastalıkları, diş ve dişeti lltihaplarında kullanılmaktadır.
Adaçayı:
Adaçayı ağız ve boğaz enflamasyon ve enfeksiyonlarında kullanılır. İçeriğinde bulunan rosmarinik asit anti-enflamatuar etki gösterir.
Papatya:
Papatya sakinleştirici, onarıcı etkiye sahiptir. Ağız ve farenks enflamasyonları, yara ve yanık tedavisinde kullanılır.
Üst solunum yolları ve farengeal mukoz membrane irritasyonu, GI sistemin enflamatuar hastalıklarında hızlı rahatlama sağlar.
Melisa:
Melisanın mikrop öldürücü özelliği vardır. Ağız çevresindeki yaraların hızlıca iyileşmesini sağlar.Dokulardaki nem dengesini sağlar ve gözeneklerin temizlenmesinde yardımcıdır. Doğal bir ağrı kesicidr.
Çinko:
Bütün organizmalar için esansiyel olan bir eser elementtir. İnsanlarda büyüme ve gelişme önemli oranda çinkoya bağlıdır. Çinko bir çok biyolojik oluşuma katılır.
Çinko, immun sisteme ikincil etkileri olan çeşitli organ fonksiyonlarını etkileyen 300'den fazla enzimin kofaktörüdür. Aynı zamanda nükleik asit metabolizması ve protein sentezini etkiler, Nükleik asit metabolizmasında yapısal bir role sahiptir.
Yukarıda paylaşılan bilgiler genel ağız ve boğaz sağlığı hakkındaki konulara ilişkin yardımcı olma, bilinçlendirme ve bu konuların anlaşılmasına katkıda bulunulması amaçlıdır.
Sizinle paylaşılan bu bilgiler kesinlikle profesyonel tavsiye, tanı ya da tedavi amaçlı değildir.
Sağlık durumunuz ve tedaviye yönelik tüm sorularınız için her zaman diş hekiminizin, ağız / boğaz hastalıkları uzmanları ve doktolarınızın ya da alanında yetkin bir sağlık uzmanının tavsiyesilerine başvurmanız önemle tavsiye edilir.